Vieringen

 

Backstage

Elke 3e zondag!
Voor jongeren vanaf 12 jaar is er elke 3e zondag van de maand een eigen bijeenkomst. De jongeren starten vanuit de viering in de kerk en gaan na het openingslied naar
’t Wasdom om daar op eigen wijze te vieren.

zondag 19 februari | 19 maart | 21 mei | 18 juni / 10.00 uur


 

 

40 dagentijd

In deze periode kiezen we een minder bekend Bijbelboek dat ons meeneemt door de vastenperiode. Liturgie die ons in deze tijd van het jaar extra doet inkeren,  ter voorbereiding op Pasen. Kijk hier voor alle vieringen.


kerkV

Getijdengebed

Het kloosterritme is een van de vormen die het leven bepaalt van de communiteit in het Dominicanenklooster. Dagelijks is er een ochtendgebed (Lauden) en een avondgebed (Vespers). Op donderdag is er eucharistie geïntegreerd in de Vespers. Op vrijdagavond is de Vespers in het koorgedeelte van de kerk. Iedereen is van harte welkom.

ma t/m vrij: 08.30 uur  /  ma t/m do: 17.45 uur  /  vrij:19.00 uur  /  plaats: Oratorium

 


Doordeweekse eucharistievieringen

In de Kapel van de Moeder van Smarten is twee keer per week een korte eucharistieviering, geleid door een van de paters dominicanen. In de eucharistie vieren we onze verbondenheid met
Jezus Christus.

woensdag en vrijdag / 09.00 uur

 


Weekendvieringen

Elke zaterdag en zondag is er een viering, geworteld in de dominicaanse traditie. Het zijn vieringen met koor, piano én orgel, bijbellezing, een overweging, brood en wijn. In een open sfeer wordt gezongen, doordacht gepreekt en er zijn momenten van stilte om ons leven en samenleven steeds opnieuw te verdiepen en te vieren.

Voor de kinderen is er elke zondag crèche en kindernevendienst  in twee groepen.

Er is koffie na de viering elke eerste en derde zondag van de maand.

 

kerk