klooster

Wie hier voor het eerst binnenkomt wil het graag weten: is dit huis ook een bewoond huis? Dat het een mooi, monumentaal, gebouw is, dat kun je wel zien. Maar zit er ook leven in? Jazeker!

En dan vertellen we over de broeders dominicanen, over de lekendominicanen. Over de studentenwoongroep, voor studenten die meer willen dan alleen een ruime kamer. En dan vertellen we over die andere ‘bewoners’: de gemeenschap van de kerk, het rectoraat, de vrijwilligers, cursisten en de jongeren van het jongerencentrum Wasdom. Voor langere of kortere tijd wordt hier verblijf gehouden. Het is een komen en gaan. Mensen wonen hier en werken hier. Bidden met elkaar, zingen en dansen hier. Ze lezen, luisteren, spreken met elkaar. Studeren. Vergaderen. Komen voor een viering. Of om een kaarsje op te steken. Voor een concert, een lezing. Om stevig te discussiëren. Ze rollen hun matje uit voor een kloosterweekend voor jongeren. Mediteren, bakken brood en eten met elkaar. Mensen gaan en komen terug. Het klooster leeft dankzij al die mensen.

U bent een van die mensen. Of nu u vaker komt, of heel af en toe. Of u hier kind aan huis bent of voor het eerst komt proeven. We hopen dat u zich hier (even) thuis voelt.

Wilt u meer weten over het klooster zelf? Kijk op www.kloosterzwolle.nl
Of volg ons op Facebook

 collage