op aanvraag

r2

 

 

We vertellen u graag over wat er te zien is in de neogotische kerk en in het klooster. Wat is bijvoorbeeld de betekenis van de afbeeldingen in de ramen? En wat was de functie van het gebouw door de jaren heen? Rondleidingen kunnen gecombineerd worden met een gesprek en/of catering. In overleg stellen we graag een programma met u samen.

€ 3,- p.p. (minimum van 10 personen)
Meer informatie: rondleidingen@kloosterzwolle.nl

 


 

r1

 

 

Een kennismaking met kerk, klooster en de geleefde traditie van het huis op een manier die bij jongeren past: een speurtocht, een meditatieve of informatieve rondleiding. Om verder in gesprek te gaan, zijn de rondleidingen te combineren met een programma of gesprek met een broeder.

€ 3,- p.p. (minimum van 10 personen)
Meer informatie: rondleidingen@kloosterzwolle.nl

 


r5

 

 

Kom met uw klas naar het klooster voor een interactieve rondleiding waarin de kinderen zelf aan de slag gaan. Maak kennis met de indrukwekkende kerk vol kunst en verhalen. Ervaar de sfeer van het kloosterleven in de kloostergangen.
We bieden twee rondleidingen aan:
1.    Gericht op het kennismaken met de pijlers van het kloosterleven en ontdekken hoe de huidige Dominicaanse broeders daar vorm aan geven. Deze rondleiding sluit goed aan bij het tijdvak monniken en ridders. Een meer cultureel-            historische rondleiding
2.    Een rondleiding gericht op kennismaking met de christelijke traditie en het vieren in de katholieke kerk. De kinderen horen, proeven en ervaren in deze rondleiding. Een rondleiding meer gericht op levensoriëntatie en geloofsover        dracht.

€ 3,- p.p. (minimum van 10 personen)
Meer informatie: rondleidingen@kloosterzwolle.nl

 


r4

 

 

Een kloosterweekend biedt de mogelijkheid even uit je dagelijkse leven te stappen. Tijd die net even anders is op een plek die vragen oproept. Tijd om stil te zijn, na te denken, tijd om te mediteren, tijd om geïnspireerd te raken, tijd om met elkaar in gesprek te gaan over wat er echt toe doet in het leven. Programma’s die we aan kunnen begeleiden zijn bijvoorbeeld een retraite, een themaweekend broodnodig en een weekend waarin je kennismaakt met Dominicaanse kopstukken.

Meer informatie: wasdom@kloosterzwolle.nl

 


r6

 

 

Mensen die nader kennis willen maken met het kloosterleven kunnen voor een ochtend meeleven met de broedercommuniteit. Onderdelen van het programma zijn deelname aan het morgengebed, een rondleiding en het doorleefde verhaal van een Dominicanenbroeder over het communiteitsleven.

Iedere 1e dinsdag van de maand van 08:15 tot 13:30 uur.
Begeleiding: Wijbe Fransen o.p.

Meer informatie en opgave: programma@kloosterzwolle.nl

 


r3

 

 

Het klooster met zijn binnentuin, kloostergang, meditatie- en vergaderruimten biedt een inspirerende omgeving om zich in stilte en met aandacht te bezinnen op vragen van zingeving en inspiratie. Groepen (vrijwillige) medewerkers in de zorg, onderwijs, kerken en parochies zijn welkom voor een kloosterdag op maat. Onder professionele begeleiding de tijd te nemen voor ontmoeting, heroriëntatie, bezinning, studie of oefening.

Meer informatie: programma@kloosterzwolle.nl